-- Tidio--> <-- Hotjar-->
Opisy stanowisk
Kucharz odpowiedzialny jest za przygotowanie dań zgodnie z ustalonymi normami i recepturami. Dobiera surowce i półprodukty, które wykorzystuje do przygotowywania potraw, dokonuje ich jakościowej oceny i obróbki.
Do obowiązków pracy w charakterze kucharza należy także porcjowanie i dekorowanie przygotowywanych potraw oraz ich wydawanie. Istotną częścią pracy kucharza jest przestrzeganie zasad bezpieczeństwa dotyczących jakości przyżądzanej żywności, utrzymywanie na bieżąco czystości i porządku na stanowisku pracy, przestrzeganie przepisów sanitarnych oraz podstaw bezpieczeństwa i higieny pracy.
Kucharz podlega bezpośrednio szefowi kuchni lub jego zastępcy, nadzoruje pracę młodszych kucharzy oraz pomocy kuchennych (stewardów).
Sprawdź aktualne oferty pracy na tym stanowisku. Kliknij Oferty pracy i dowiedz się więcej.
kliknij w miniaturę i zobacz powiększenie
Pytania i odpowiedzi