<-- Tidio--> <-- Hotjar--> Stanowisko kucharza - Praca w hotelach - Praca za granicą - Praca w Holandii

Opisy stanowisk

Kucharz odpowiedzialny jest za przygotowanie dań zgodnie z ustalonymi normami i recepturami. Dobiera surowce i półprodukty, które wykorzystuje do przygotowywania potraw, dokonuje ich jakościowej oceny i obróbki.
 
Do obowiązków pracy w charakterze kucharza należy także porcjowanie i dekorowanie przygotowywanych potraw oraz ich wydawanie. Istotną częścią pracy kucharza jest przestrzeganie zasad bezpieczeństwa dotyczących jakości przyżądzanej żywności, utrzymywanie na bieżąco czystości i porządku na stanowisku pracy, przestrzeganie przepisów sanitarnych oraz podstaw bezpieczeństwa i higieny pracy.
 
Kucharz podlega bezpośrednio szefowi kuchni lub jego zastępcy, nadzoruje pracę młodszych kucharzy oraz pomocy kuchennych (stewardów).
 

Sprawdź aktualne oferty pracy na tym stanowisku. Kliknij Oferty pracy i dowiedz się więcej.

Galeria - zobacz jak pracujemy

kliknij w miniaturę i zobacz powiększenie

 

Pytania i odpowiedzi

W jaki sposób mogę otrzymać ofertę pracy za granicą w branży hotelarskiej?
Krzysztof z Olsztyna
Jak wygląda system wynagrodzeń w hotelach?
Wiesław z Poznania
Czy praca w hotelach jest ciężka?
Zuzanna z Krakowa
Kto nadzoruje przebieg mojej pracy?
Agnieszka z Poznania
zobacz wszystkie pytania i odpowiedzi